Yaban Domuzu

Wild Boar / Sus scrofa

Genellikle gece aktiftirler, gündüzün büyük bir kısmını uyuyarak geçirirler.

Besinleri arasında böcek, solucan, küçük memeliler, bitkiler, bitki yumru ve kökleri vs. bulunur. Beslenmek için 5 – 20 km uzağa gidebilirler. Gelişmiş koku alma yeteneklerini kullanarak, burnu ile kazıp eşeledikleri toprağın altındaki canlılara da ulaşabilirler.

Çok iyi yüzücü olan yaban domuzları çamurda yatmayı da çok severler. Yavrular doğduklarında çizgilidir. 6 ay sonra bu çizgileri kaybederler.  Ülkemizin tüm ormanlık bölgelerinde yaygın olarak bulunurlar.