KÜÇÜK KANGURU

Red-necked wallaby/ Macropus rufogriseus

Avustralya ve Tasmanya yaşayan wallabyler kanguru türlerinin en küçükleri olarak bilinir. Okaliptüs ormanlarının otluk alanlarında yaşar, otlar ve yeşil yapraklı bitkilerle beslenirler.

Doğada genellikle yalnız yaşayan wallabyler geceleri aktif hayvanlardır. Gündüzü dinlenerek geçirirler. Çok güçlü arka ayaklarıyla sert tekmeler atarak düşmanlarına karşı kendilerini savunurlar. Kuyrukları denge ve destek organıdır. Geriye doğru yürüyemezler, 6 metre kadar ileri atlayıp, 50 km/saat hızla koşabilirler.