Slot Demo PragmaticDemo Slothttps://167.172.89.125/https://pesanantar.gramedia.com/demo-olympus/https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/slot demohttps://heylink.me/mochibet88/mochibet88mochibet 88mpotenhksbetlaskar89laskar 89link ksoklubmporedkitabet138gbk76ksoklubhebitopmpoxompoxlcakar7688klub

KIRMIZI KANGURU

Red kangaroo / Macropus rufus

Avustralya’nın kurak ve yarı kurak alanlarında yaşayan kırmızı kanguru dünyanın en büyük keseli hayvanıdır. Yiyecek olarak yeşillikleri tercih eder, saatte 64 km/saat hızla koşabilir ve 9 m kadar ileri zıplayabilirler.

Üreme zamanında erkek kanguru dişi kanguruyu elde etmek için rakibiyle boks yapar; omuz atar ve güçlü arka ayaklarıyla rakibini tekmeler.

32- 34 günlük gebelik süresi sonunda henüz gelişimini tamamlamamış ve ağırlığı sadece 0,75 gram olan tek yavru; annesinin rahmini terk ederek sadece koku duyusu ile 3 dakikalık bir yolculuk sonunda kangurunun karnında “kese” adı verilen; beslenmesinin, korunmasının ve gelişmesinin sağlandığı bölüme ulaşır.

Kanguru yavrusu 6,5 ayı özel kesesinden hiç çıkmadan geçirir. Ardından yaklaşık 8 ayı hem kesenin içinde, hem de dışarıda dönüşümlü olarak geçirdikten sonra, sürekli dışarıda kalmaya başlar.