SULTAN PAPAĞANI (COCKATEİL)

Nymphicus hollandicus

Avusturalya kıtasında yaygın olarak bulunur. Yarı çöl, çalılık, step, açık okaliptüs ormanlarında yaşar. Kakudu ailesinin en küçük üyesidir. Tek eşli ve sosyal hayvanlardır. Üremelerini en bol yiyeceğin bulunduğu yağışlı dönemler tetikler. Genellikle 4-7 yumurta yapar. Her iki cinsiyette de güçlü ebeveyn davranışı bulunur. Üreme dönemi dışında göçebedir.

Sürü halinde yaşarlar. çekirdek gibi tohumlar ve kuru incir gibi meyvelerle beslenirler zaman zaman tarım alanlarına da girerek oradaki mısır, darı, buğday gibi tahılların tohumlarını yerler.