SİYAH KUĞU (BLACK SWAN)

Güney Avusturalya ve Güney Doğu Tazmanya’nın su kuşlarıdır. Yağışlara bağlı olarak kıyı bölgeler ve iç bölgeler arasında göç ederler.Besinlerini oluşturan su bitkilerinden zengin her türlü tatlı, tuzlu, acı sularda yaşayabilirler.

Tek başlarına yaşayabilecekleri gibi, bazen sayıları binleri bulan büyük koloniler de oluştururlar. yuvalarını sığ sularda ve adalarda ot ve sazanlardan oluşan ve çapı 1.5 metreyi bulan tepecik şeklinde yaparlar. Eşler her yıl yuvayı birlikte tamir eder, 4-8 adet yumurta üzerinde kuluçkaya yatarlar. Uzun bir süre sırtında gezdirdikleri yavrularla altı ay kadar ilgilenirler.