SİBİRYA KAZI

Red-breasted Goose

Yazın nehir vadileri, kışın step ve ovalarda bulunur. Bitkisel ağırlıklı beslenir. Sulak alanlarda küçük böcek ve su canlılarını da yer. Üreme bölgeleri Sibirya’ da ki yarımadalardır.
Baharda üreme bölgelerine döner ve Yuvalarını koloniler halinde tundralarda yapar. Yumurta adedi 3-10 arasında değişir. Kuluçka süresi 25 gündür. Kuluçkaya dişi yatar.