EKLEKTUS PAPAĞANI

Eclectus parrot / Eclectus roratus

Erkek ve dişi Eklektus papağanları renk olarak birbirlerinden farklı görünür. Erkek eklektus papağanları çoğunlukla yeşil, dişiler ise çoğunlukla kırmızıdır.

Yağmur ormanlarında, savananın ormanlık alanlarında yaşarlar. Çilek ve diğer meyveler, kabuklu yemişler, tohumlar ve çiçekler ile beslenirler. Çok gürültülü kuşlardır. Sabah erken saatlerde orman içinde beslenmek için ,yuvalarını terk eder ve akşam karanlığında yuvalarına tekrar geri dönerler. Gece boyunca ötüşlerini sürdürürler.