AMERİKAN ÖRDEĞİ (MUSCOVY DUCK)

Amerikan ördeği/Muscovy duck/Cairina moschata

Meksika, Orta ve Güney Amerika’da suya yakın ormanlık alanlar da bulunur. Bitki kökleri, sap, yaprak ve tohum, küçük balık, sürüngen, kabuklular ve böcek ile beslenir. Yuvalarını 3 ile 18 metre yüksekliğinde içi boş ağaçlara yapar. Dişiler yuvaya 24-30 yumurta bırakır. Kuluçka süresi 33-35 gün dür.