AFRİKA DEVE KUŞU

Ostrich / Struthio camelus

Afrika deve kuşları yaşayan en büyük kuş türüdür. Göğüs kemiği ve kasları olmadığından uçamazlar. Dişi gri, erkek siyah renkli tüylere sahiptir. Ayakları iki parmaklıdır. Uzun ve güçlü bacakları ile saatte 70 km hıza ulaşabilirler, tehlike durumunda sert tekmelerle kendilerini savunurlar.

Steplerde yaşayan bu kuşlar yaprak, dal, çiçek, tohum, böcek ve küçük sürüngenlerle beslenirler. Küçük gruplar halinde yaşarlar. Erkek ve dişinin ortaklaşa kuluçkaya yattığı yumurtaların ağırlıkları 1400 – 1700 g arasındadır bu da yaklaşık 24 adet tavuk yumurtasına eşdeğerdir.