https://146.190.110.216/https://167.172.89.125/mochibet 88hksbetmporedkitabet138gbk76hebitopmpoxousaklub76gaming

ÖĞRENCİLERİN LONGOZ DENEYİM PAYLAŞIMI TOPLANTISI

Doğadaki canlı yaşamının her geçen gün azaldığına dikkat çekmek amacıyla her yıl 22 Mayıs, Dünya Biyoçeşitlilik Günü olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda doğa ve çevre günlerinde düzenlediği etkinlikler ile farkındalık oluşturan Bursa Hayvanat Bahçesi yerel biyolojik çeşitliliğimizin korunmasını hedefleyerek Bursa’mızda bulunan sulak alanlardan Karacabey Longozuna gezi düzenledi. “Korumak İçin Hala Şansımız Var” sloganıyla Türkiye’nin 4. büyük longoz ormanlarında doğa ile iç içe ve gözlem yaparak eğitim alan öğrencilere dünya genelinde tehdit altında olan biyoçeşitlilik konusunda bilgi verilirken, nesli tükenmekte olan bitki ve hayvanların korunma yöntemleri anlatıldı. Doğa konusunda doğru bilinen yanlışlar ve yanlış bilinen doğrular vurgulandı.  Öğrenciler, Longozda; beslenen Arı kuşları, kara çaylak, Kuğu, gri Balıkçıl, elmabaş patka, gibi pek çok türe şahit oldular.

Geziye katılan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Karacabey Longozunda yaptıkları gözlem ve edindikleri bilgileri hazırladıkları görsel sunum ile diğer arkadaşlarına aktardılar. Program sonunda öğrenciler arkadaşları tarafından yazılıp bestelenen Dünya Şimdi Arafta isimli doğa şarkısı ile şenlendiler.

 

Dünya Şimdi Arafta

Senin izlerin benim yaralarım

Bitiyorum gözlerinin önünde

Ölüyorum ben bu gidişle.

 

Dünya şimdi arafta Koşmak lazım o tarafa

Gel birlikte yürüyelim

Bu yolu Senin her adımın benim için umut yolu.

 

Yaptıkların yanına mi kalacak

Hayatının geri dönüşü yok ama

Geriye bakarak beni yaşat.

 

Dünya şimdi arafta Koşmak lazım o tarafa

Gel birlikte yürüyelim bu yolu

Senin her adımın benim için bir umut yolu.

berita rtp mahjong ways strategi keuntungan maxwin